چهار سوی علم

سیستم همکاری در فروش محصولات دانلودی و طرح مطالب علمی و تکنولوژی

چهار سوی علم

سیستم همکاری در فروش محصولات دانلودی و طرح مطالب علمی و تکنولوژی

زمان رایگان است اما بسیار قیمتی، نمیتوانید صاحبش باشید اما میتوانید از آن استفاده کنید و وقتی از دستش دادید دیگر هرگز نمیتوانید به دستش بیاورید. تارنمای چهارسوی علم دارای سیستمی است از همکاری در فروش محصولات دانلودی و طرح مطالب علمی و تکنولوژی.علوم پایه، فنی و مهندسی، علوم پزشکی، علوم انسانی، فناوری اطلاعات، آزمون ها و غیره ....

دنبال کنندگان ۱ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

۱۰ مطلب در آذر ۱۴۰۱ ثبت شده است

شب چله :

شب یَلدا یا شب چلّه یکی از کهن‌ترین جشن‌های ایرانی است.در این جشن، طی شدن بلندترین شب سال و به دنبال آن بلندتر شدن طول روزها در نیم‌کرهٔ شمالی، که مصادف با انقلاب زمستانی است، گرامی داشته می‌شود. شب یلدا به میان غروب آفتاب ۳۰ آذر (آخرین روز پاییز) تا طلوع آفتاب در ۱ دی (نخستین روز زمستان) گفته می‌شود. خانواده‌های ایرانی در شب یلدا، معمولاً شامی فاخر و همچنین انواع میوه‌ها و رایج‌تر از همه هندوانه و انار را مهیا و دور هم سرو می‌کنند. در این جشن سرو تنقلات، شاهنامه‌خوانی، قصه‌گویی بزرگان خانواده برای دیگر اعضای فامیل و همچنین فال‌گیری با دیوان حافظ رایج است. حمید پارسایی راد در باره اشتراک واژه چله می گوید: تیره های مختلف در ایران همانند زبان فارسی واژه شب چله را با کمترین دگرگونی تلفظ می کنند و این نشان از پیوند محکم تاریخی میان مردم ایران می باشد به طوری که در گویش مازنی:چله شو ،در گویش کردی:شەوی چلە، در گویش گیلکی:چله شؤ ، در گویش آذری: چله گجسی ، درگویش:لری:شو چلّه ، در گویش تاتی:شم چله شو ، در گویش تالشی:چیله شَو ، در گویش سمنانی:شُوی چیلَه و در گویش سیستانی: شوب چله می باشد که این اندک تفاوت در نکلم به جهت بزرگی فلات ایران می باشد.

منبع : ویکی پدیا

 

پژوهش یکی از اساسی‌ترین نیازها برای نیل به پیشرفت و توسعة همه جانبة یک کشور است و قدرت و استقلال هر کشوری بر پژوهش و تولید علم استوار است. بنابراین نوع و سطح فعالیت‌های پژوهشی یکی از شاخص‌های اصلی توسعه و پیشرفت محسوب می‌شود. موفقیت در تمام فعالیت‌های مربوط به توسعه از جمله صنایع، کشاورزی و خدمات به نحوی به گسترش فعالیت‌های پژوهشی بستگی دارد. پژوهش یکی از محورهای مهمی است که ضامن پیشرفت و توسعة پایدار در هر کشور به شمار می‌آید. اگر پژوهشی صورت نگیرد، دانش بشری افزایش نخواهد یافت و دچار سکون و رکود خواهد شد. بدون انجام پژوهش، امور آموزشی نیز از پویایی و نشاط لازم برخوردار نخواهد بود. ازاین رو یکی از عوامل اساسی پیشرفت در کشورهای توسعه یافته، توجه خاص به امر پژوهش است. اصولاً پیشرفت و توسعه، ارتباط مستقیمی با تحقیقات علمی دارد و رشد و توسعة کشورهای پیشرفته در نتیجة سرمایه‌گذاری در بخش پژوهش است. حجم وسیع پژوهش‌های علمی در کشورهای توسعه یافتة صنعتی گویای این واقعیت است. تمامی تلاش هفته پژوهش شناساندن این امر به عموم مردم و بازگو کردن اهمیت فراوان آن است. امید است که مقام پژوهش و پژوهشگر آنچنان ارج نهاده شود که دیگر هیچ فرد و نهادی بدون پژوهش و مطالعه در عرصه‌های مهم زندگی شخصی و مخصوصا اجتماعی تصمیم نگیرد و دست به عملی نزند که دیگر جبران ناپذیر باشد.

منبع : خبرگزاری علم و فناوری

خیابان غذا ، فست فود ، سوغات و صنایع دستی

خیابان باب همایون نام خیابانی قدیمی در شهر تهران است. این خیابان یکی از اولین خیابان‌های شهر تهران است که سنگفرش و بعدها آسفالت شده‌است. امروزه این خیابان در منطقه ۱۲ شهرداری تهران واقع بوده و بورس فروش کت و شلوار است. در سال ۱۲۸۸ قمری به دستور ناصرالدین‌شاه و توسط محمدرحیم‌خان علاءالدوله امیرنظام تعریض شد و سنگفرش گردید و در اطراف آن دکان‌هایی طراحی شد. هم‌زمان دوطرف خیابان درختکاری شد. در آغاز سال ۱۳۰۴، ایجاد اولین مؤسسه بانکی کشور طرح‌ریزی شد و مأمورین اجرای این فرمان با تشکیل شورایی از افراد مطلع موفق شدند در چند مغازه واقع در خیابان سپه تهران نخستین بانک ایرانی را موسوم به بانک پهلوی قشون افتتاح نمایند. این خیابان به همراه میدان توپخانه و خیابان لاله‌زار، نخستین خیابان‌های تهران بودند که در سال ۱۳۱۰ و به مناسبت ورود ملک عبدالعزیز پادشاه عربستان به تهران آسفالت شدند. به لحاظ مجاورت این خیابان با سردر الماسیه، این خیابان به خیابان الماسیه یا باب همایون معروف شد. با این حال، در گذر زمان گاه خیابان دولت یا دالان بهشت نیز نامیده می‌شده‌است.

منبع : ویکی پدیا

 

پل فلزی چالوس: 

این پل که در مرکز شهر و بر فراز رود چالوس قراردارد بنای آن در سال 1311 هـ.ش شروع و در سال 1312 به بهره‌برداری رسید. طول پل 200 متر و عرض گذرگاه باجان پناه 6٫5 متر می‌باشد. قسمت فلزی آن دارای یک چشمه به طول 68٫5 متر است. اتصالات فلزی تماما پرچ کاری و به گونه تزئینی است. دو طرف پل به صورت پایه چراغ‌ها و مجسمه شیرهای سیمانی آراسته شده‌است. 

منبع : روزنامه همشهری

ایرانگردی – چالوس زیبا :

شهر چالوس در گذشته‌های دور سالوس یا شالوس بود که در پیرامون آن دو شهر کوچک دیگر به نام کبیره و کچه نیز وجود داشته‌است. بعضی از علمای جغرافیانویس، چالوس را از آبادی‌های طبرستان دانسته‌اند. محمد بن اویس از امرای دوره تسلط خلفای عرب به دستور خلیفه معتصم به حکمرانی چالوس منصوب شد. محمد بن اویس خود در رویان (قسمتی از طبرستان) استقرار یافت و پسرش احمد را به حکومت چالوس گمارد. شهر چالوس در زمان حمله امیر تیمور تخریب شد و سپس تا قرن‌های متمادی به صورت روستایی کوچک درآمد. در دهه اول قرن حاضر (1310) با پشتیبانی دولت وقت آرام آرام به صورت شهری سازمان یافته در آمد و امروزه به شهری زیبا با امکانات فراوان جهانگردی تبدیل شده‌است. درباره وجه تسمیه این شهر می‌گویند چون بخش جلگه‌ای نسبت به ارتفاعات پست تر دیده می‌شود. و به همین دلیل آن را «چاله‌است» یا «چاله‌اس» می‌نامیدند که به مرور زمان به چارلس و چالوس تغییر نام یافت. شهرستان چالوس در غرب استان مازندران و در ساحل دریای خزر واقع شده و دارای سابقه تاریخی فراوانی بوده و به خاطر سرسبزی و زیبایی‌ها به عقیق همیشه سبز مشهور است. این شهرستان ازشمال به‌دریای خزر، جنوب به‌استان تهران و از غرب به شهرستان تنکابن و شرق به شهرستان نوشهر متصل می‌باشد، مساحت آن ‪2800 کیلومتر مربع و جمعیت آن 150 هزار نفر و دارای بیش از ‪ 100روستا می‌باشد. براساس یافته‌های باستان شناسی، تاریخ قدیمی‌ترین ساکنین این شهرستان در کلاردشت به هزاره دو قبل از میلاد می‌رسد. گویش اصلی و غالب ساکنین این شهرستان فارسی است. هوای چالوس مانند دیگر نقاط مازندران و گیلان متغیر و مرطوب بوده ومیزان دمای هوا در تابستان ‪ 25تا‪ 36و در زمستان 5 تا 12 درجه سانتیگراد متغیر بوده و به همین دلیل دمای هوای این شهرستان نه زیاد گرم و نه زیاد سرد می‌باشد. ارتفاعات چالوس غالبا پوشیده ازبرف بوده و سرمای بهمن ماه ازدیگرماه‌های سال در چالوس بیشتر و گرمای تیرماه تا نیمه اول مرداد ازدیگر ماه‌ها بیشتر است. جاذبه‌های مهم گردشگری این شهر کاخ چایخوران، کاخ اجابیت، دریاچه ولشت، منطقه ییلاقی کلاردشت، پارک جنگلی فین، تله‌کابین نمک آبرود و هتل پارسیان خزر می‌باشد. هتل های چالوس پذیرای مسافران و گردشگران سواحل دریای خزر می باشد

منبع :  egardesh

کاخ چایخوران :

کاخ چای‌خوران از بناهای مربوط به دوره پهلوی اول است و در جنوب میدان معلم چالوس و در محوطه کاخ، جنب دادگستری واقع شده است. این اثر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۵۳ با شمارهٔ ثبت ۱۰۴۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این بنا در محوطه‌ای به وسعت حدود ۴۰۰۰ متر مربع و در یک طبقه و زیرزمین ساخته شده است. دو ورودی اصلی بنا در ضلع‌های شرقی و غربی واقع هستند و فضاهای داخلی ساختمان از دو بخش اصلی و خدماتی تشکیل شده است که توسط راهروی میانی به هم متصل شده‌اند. بخش اصلی این بنا شامل بالکن ستون‌دار شمالی و دو تالار مربع شکل در قسمت جنوبی و یک تالار مستطیلی در جهت شمالی-جنوبی می‌باشد که با تزئینات زیبای گچ‌بری مزین شده است. بخش خدماتی شامل دو اتاق و آبدارخانه و دو ایوان در قسمت‌های شرقی و غربی است. امروزه این مکان تاریخی زیبا به پادگان تبدیل شده است و خود کاخ به صورت کامل نابود شده است .

منبع : ویکی پدیا

روز جهانی کوهستان

در تقویم جهانی ۱۱ دسامبر 20 آذر روز جهانی کوهستان نامیده می‌شود. لزوم توجه به اهمیت کوه و کوهستان باعث شد سازمان ملل متحد سال ۲۰۰۲ را سال بین‌المللی کوهستان اعلام کند و از سال ۲۰۰۳ یازدهم دسامبر هر سال به عنوان روز جهانی کوهستان تعیین شد. انتخاب یک روز به نام روز جهانی کوهستان ضمن اشاره به اهمیت کوهستان‌ها و نقش آن‌ها در زندگی مردم، به برجسته سازی فرصت‌ها و محدودیت‌ها در توسعه کوه‌ها و ایجاد تغییرات مثبت برای مردمی که نزدیک به کوه‌ها زندگی می‌کنند و سایر محیط‌های سراسر جهان، کمک شایانی می‌کند. کوه‌ها افزون بر اینکه محل زندگی بسیاری از گونه‌های در معرض خطر هستند، مامن بسیاری از مواد غذایی مهم و گونه‌های دامی نیز هستند. موضوع روز جهانی امسال فرصت مناسبی برای توجه به تنوع‌های زیستی غنی در کوه‌ها، و رسیدگی به تهدیداتی‌ست که با آن‌ها روبرو هستند. نماد روز جهانی کوهستان شامل سه مثلث متساوی‌الاضلاع بر روی یک خط افقی است. در بالای مثلث سمت چپ یک الماس آبی رنگ قرار دارد که نشان از یخ و برف در قله کوه، حفظ برف‌های کوهستان و نقش بارز آنها در جلوگیری از گرمایش زمین دارد. مثلث میانه دایره‌ای نارنجی دارد و نمادی برای اشاره به منابع طبیعی محیط کوهستان‌ها است که به طور همیشگی از داخل کوه‌ها استخراج می‌شوند، مثلث سمت راست یک مثلث سبز کوچک در پایه و سمت راست دارد که نشان دهنده سرسبزی و محصولاتی است که در دامنه کوه‌ها رشد می‌کنند.

 

منبع : خبرگزاری علم و فناوری

ایرانگردی – چالوس، ساحل رادیو دریا :

ساحل رادیو دریا، یکی از بهترین ساحل‌های چالوس است که بازدید از آن، سفر شما را به‌یادماندنی خواهد کرد. چالوس، یکی از زیباترین شهرهای استان مازندران است. این شهر، به‌خاطر طبیعت روح‌نواز و آب‌وهوای مطبوعی که دارد، جزء محبوب‌ترین مقصدهای مسافرتی ایرانیان به‌شمار می‌رود. همچنین فاصله کم این شهر از تهران، عامل دیگر محبوبیت آن است. البته از آن‌جایی که دلیل اصلی سفر گردشگران به شمال، دریای خزر است، وضعیت ساحل‌های شهر اهمیت خاصی دارند. خوشبختانه، ساحل‌های چالوس جزء بهترین ساحل های ایران محسوب می‌شوند. یکی از ساحل‌های بی‌نظیر چالوس، ساحل رادیو دریا است. این ساحل، امکانات رفاهی متنوعی دارد. کمپ‌کردن و شب‌نشینی در آن، گردشگران زیادی را به‌خود جذب می‌کند. شاید شما هم کنجکاو شده باشید بیشتر با این ساحل رؤیایی و پرآوازه آشنا شوید. پس در ادامه، با ما همراه باشید، تا پابرهنه روی شن‌های ساحل، قدم بزنیم و بیشتر با این ساحل آشنا شویم. ساحل رادیو دریا، امکانات رفاهی و تفریحی متعددی به مسافران ارائه می‌دهد. از جمله امکانات رفاهی ساحل، می‌توان به آلاچیق، محل مخصوص برپا کردن چادر، کافی‌شاپ، رستوران، نیمکت، سرویس بهداشتی و دکه‌های فروش انواع مواد غذایی اشاره کرد. علاوه بر این‌ها، این ساحل امکانات تفریحی گوناگونی نظیر پارک بازی کودکان، طرح شنای آقایان و بانوان در فصل تابستان و پارک جنگلی دارد. پیاده‌روی، آب‌تنی، شب‌گردی، دوچرخه‌سواری و قایق‌سواری، جزء تفریحات دیگری است که شما می‌توانید در رادیو دریا، از آن‌ها لذت ببرید. خوشبختانه، ساحل رادیو دریا، برای کمپینگ و چادر زدن نیز از موقعیت مناسبی برخوردار است.

منبع : ره بال آسمان https://blog.rahbal.com/

دیدن عکس در سایز بزرگتر

https://www.uplooder.net/img/image/31/283ab8663df9172d6ac7bd88b432a1d2/darya-chaloos1600.jpg

 

 

ایرانگردی – مرزن آباد :

مرزن آباد شهری در مازندران واقع در کوهپایه های زیبای البرز است که با چشم اندازهایی بی مانند از خوش آب و هواترین مناطق کشور محسوب می شود. این شهر دارای قدمتی طولانی است چنانچه در 1200 سال پیش از آن با نام سعیدآباد در کتاب البلدان نام برده شده است. منطقه مرزن آباد با برخورداری از موهبت های طبیعی و خدادادی فراوان نظیر جنگل، کوه، چشمه‌های آب گرم، مناظر بکری چون جاده طویر به ناتر، قرارگیری در مسیر کلاردشت، فجور و جاده‌ی زیبای چالوس و نیز نزدیکی به شهر توریستی نمک آبرود قابلیت بالایی در جذب گردشگران دارد. دریاچه ولشت، آبگرم های روستای لید و لله جار، تونل سنگی، کاروانسرای سنگی پای قله کندوان، کاروانسرای سر قله کندوان، آبشار زیبای هریجان، دیدنی های سیاه بیشه، برخی از جاذبه‌های گردشگری مرزن آباد است. قالی مهم‌ترین صنایع دستی مرزن آباد است. جاجیم، جوراب، کوزه‌های سفالی و دستکش های پشمی از دیگر صنایع دستی مرزن آباد محسوب می‌شود. از سوغات های خوشمزه شهر می‌توان به انواع ترشی، مربا، انواع لبنیات محلی و کلوچه اشاره کرد. از جمله اقامتگاه‌ها در نزدیکی مرزن آباد مهمانسرای جهانگردی چالوس، هتل پارسیان آزادی خزر چالوس است که با چشم اندازی زیبا در کنار آب‌های نیلگون خزر امکانات رفاهی مناسبی را برای گردشگران فراهم کرده است.

منبع : egardesh

لینک عکس در سایز بزرگتر

https://www.uplooder.net/img/image/54/ea608da65c52f6b096acd90569fc7660/Maezan-abad1600.jpg

جاده چالوس زیبا :

جاده چالوس بین استان البرز و مازندران مشترک است. این محور قابلیت ثبت ملی و حتی جهانی را دارد و بر اساس مستنداتی جز چهار جاده زیبای طبیعی جهان است. این جاده زیبا متعلق به تمام مردم ایران است و خاطرات زیادی را از گذشته تا کنون برای مردم ثبت کرده. در طی سالیان متمادی ساخت و سازهای بی رویه، ایجاد تأسیسات اداری، صنعتی و حتی گردشگری صدمات زیادی برای حریم و منظر محور تاریخی-طبیعی جاده کرج-چالوس ایجاد کرده است. در این جاده آثار بسیار ارزشمند تاریخی و طبیعی داریم که ثبت ملی شده‌اند و تنها در محور کرج-کندوان ۵۶ روستا با جاذبه‌های بی بدیل طبیعی و تاریخی وجود دارد.

منبع : خبرگزاری مهر

لینک عکس در سایز بزرگتر

https://www.uplooder.net/img/image/78/94c3bdf1e41f3bf7044952e54b12c289/jadeh-chaloos1600.jpg